Ingredienser
- ½ dl sirup
- 4 spsk flydende margarine
- 1 knsp hjortetaksalt
- 1 tsk potaske
- 1 spsk vand
- 50 g sukat eller
- 25 g sukat og
- 25 g syltet appelsinskal
- 3 dl hvedemel
- 1 knsp allehånde
- 1 tsk kanel
- 5 spsk sukker
Tilberedning
Ca. 50 stk.
Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen.
Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt sukkeret i.
Lad dejen hvile koldt i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen ud på et melstrøet bord, det er nemmest at gøre det i mindre portioner. Dejen rulles ud i en tykkelse på ca. 1½ mm.
Stik dejen dejen ud i hjerteformede kager.
Bag småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir ved 165 grader i ca. 15 minutter.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 133 kJ (30 kcal). Kulhydrat 5,5 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0,5 g