Ingredienser

  • ½ dl sirup
  • 4 spsk flydende margarine
  • 1 knsp hjortetaksalt
  • 1 tsk potaske
  • 1 spsk vand
  • 50 g sukat eller
  • 25 g sukat og
  • 25 g syltet appelsinskal
  • 3 dl hvedemel
  • 1 knsp allehånde
  • 1 tsk kanel
  • 5 spsk sukker

Tilberedning

Ca. 50 stk.

Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen. 

Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt sukkeret i. 

Lad dejen hvile koldt i køleskabet i mindst 1 time. 

Rul dejen ud på et melstrøet bord, det er nemmest at gøre det i mindre portioner. Dejen rulles ud i en tykkelse på ca. 1½ mm. 

Stik dejen dejen ud i hjerteformede kager. 

Bag småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir ved 165 grader i ca. 15 minutter.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 133 kJ (30 kcal). Kulhydrat 5,5 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0,5 g