Ingredienser

Marineret oksekød
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. sorte peberkorn
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. paprika
  • 4 oksebøffer a ca. 100 g
  • 2 spsk. citron- eller limesaft
  • 1 spsk. olivenolie
Hvidløgsdressing
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 spidskål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 8 fuldkornsfladbrød
  • 1 frisk chili
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 lime

Tilberedning

Marineret oksekød
Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika.

Skær kødet i strimler eller tern, og kom det i en frysepose med krydderier og citron eller limesaft. Bind knude på posen. Gnid kødet godt ind i marinaden. Lad kødet marinere minimum 1 time eller til næste dag.

Varm olien på en slip let-pande. Tilsæt kødet, og steg det ved høj varme i 3 minutter under omrøring.

Hvidløgsdressing
Rør yoghurt med presset hvidløg, og smag dressingen til med salt og peber.

Fjern stokken og de yderste blade fra kålen. Snit kålen fint. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.

Skær tomaterne i både. Pil og skær løget i tynde både. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller.

Lun brødene. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien.

Servér fladbrødene anrettet med kål, tomater, kød, agurk og løg. Dryp dressingen over og top med chili (til de modige), frisk koriander og pres limesaft over.

 

Frugt og grønt pr. person

340 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

UH2317