Ingredienser

Tarteletter af filodej
  • 4 ark filodej (120 g)
  • 4 tsk. olivenolie
  • muffinforme af metal eller silikone, evt. tykke papirforme
Tarteletfyld
  • 200 g grønkål
  • 2 porrer
  • 200 g jordskokker
  • 400 g kyllingefilet
  • 3 dl hønsebouillon
  • 3 dl skummet-, mini-, eller letmælk
  • 3 spsk. majsstivelse
  • peber
  • ½ tsk. salt

Tilberedning

Tarteletter
Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så der bliver 8 tarteletter i alt. Bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 15 minutter, eller til de er lysebrune og helt gennembagte. Lad dem køle af i formene.

Tarteletfyld
Skyl grønkålen, og rib den. Skær ribberne i tynde skiver. Skær porrerne i ringe. Skræl jordskokkerne, og skær dem i tern. Skær kyllingen i små tern. Kog bouillonen op i en gryde, og kog grønkål og porrer i bouillonen i 7 minutter. Rør mælk og majsstivelse sammen og rør i bouillonen. Kog op under omrøring. Kom jordskokker og kylling i saucen og kog stille i 5 minutter. Smag saucen til med peber og evt. salt.

TIP
Tarteletter af filodej bliver hurtigt bløde af saucen i fyldet. Kom derfor først fyldet i, lige inden de skal serveres, og alle er klar til at spise.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 22 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

UH5115