Ingredienser

Dej
  • ⅓ pakke gær
  • ½ dl lunkent vand
  • 1 æg
  • 3 dl skummet- mini- eller letmælk
  • ½ dl smagsneutral olie eller nøddeolie
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g speltmel
  • ca. 300 g hvedemel
Creme
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
Fyld
  • 150 g hindbærmarmelade
  • 1 æg til pensling
Pynt
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. pulveriserede tørrede hindbær
  • 3-4 tsk. vand

Tilberedning

16 stk.

Dej
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt æg, mælk, olie, salt, sukker, vaniljesukker, speltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Lav cremen imens.

Creme
Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Kog cremen op under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind på overfladen.

Boller
Tænd ovnen på 200grader. Rul dejen ud i to pølser, og skær hver pølse i 8 stykker. Lav en fordybning i hvert stykke dej. Kom en stor tsk. creme og 1 tsk. marmelade i hver bolle, fold dejen om fyldet, og luk godt. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir, med lukningen nedad. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, og pensl dem med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i 15 minutter, og lad dem køle af på en rist.

Pynt
Rør glasur af flormelis, pulveriseret hindbær og vand. Smør glasuren på bollerne.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 10 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (230 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

UH3015