Ingredienser

Broccolisalat
  • 100 g bulgur
  • 1 broccoli, 500 g
  • 100 g rucolasalat
  • 1 rødløg
  • 25 g mandler
  • 25 g rosiner
  • salt og peber
Fetacreme
  • 100 g fetaost
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
Hakkebøf
  • 500 g hakket oksekød, højst 12 % fedt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Broccolisalat
Kog bulguren som angivet på emballagen og afkøl den. Del broccolien i buketter og damp den i 3 minutter. Skyl og slyng rucolasalaten tør. Pil og hak rødløget fint. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Vend bulguren med broccoli, rucola, løg, mandler og rosiner. Smag salaten til med salt og peber.

Fetacreme
Mos fetaosten med en gaffel og rør den til en creme med yoghurt. Tilsæt presset hvidløg og smag fetacremen til med salt og peber.

Hakkebøf
Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Grill bøfferne på en grill eller en varm grillpande i 3-4 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.

Servér hakkebøfferne med broccolisalat, fetacreme og brød.

TIP
I stedet for hakket oksekød kan du bruge hakket lammekød eller halvt af hver.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 140 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 9 g

UH2112