Ingredienser

Gullasch
  • 1 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 2 peberfrugter
  • 2 spsk olie
  • 600 g okse- eller kalvekød i tern, fx bov eller klump
  • 2 fed hvidløg
  • 2½ tsk paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 3 dl bouillon
  • 150 g perlebyg
  • salt og peber
  • 1 bundt persille
  • 50 g syrnet fløde 9%
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Gullasch
Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2 timer, til kødet næsten er mørt.

Skyl perlebyggen og afdryp den. Kom de strimlede peberfrugter og perlebyggen i gryden de sidste 20 minutter af kogetiden. Kog til kød og byg er mørt. Smag retten til med salt og peber.

Hak persillen. Servér gullaschen med syrnet fløde, persille og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

482 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2841 kJ (676 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 43, 2012