Ingredienser

Gulerodssuppe
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 700 g gulerødder
  • 125 g røde linser
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • Ca. 1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Tilbehør
  • 1 dl græsk yoghurt 2 %
  • 4 fuldkornsfladbrød

Tilberedning

Za’atar
Rist sesam og spidskommen på en tør pande. Stød dem i en morter sammen med oregano og sumak. Smag krydderiblandingen til med salt og peber.

Gulerodssuppe
Rist alle krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte.
Hak løg. Hak hvidløget. Skræl gulerødderne og skær i grove tern. Skyl linserne og afdryp.
Varm olien i en gryde og steg løg med hvidløg, ingefær og gulerødder et kort øjeblik. Tilsæt krydderier og linser og vend godt rundt. Hæld bouillon i gryden, og lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter, til linserne er kogt ud, og gulerødderne er møre.
Hæld væden fra suppen, og blend dem, mens du gradvist spæder til med suppe/bouillon, indtil suppen har en dejlig cremet konsistens.
Fordel suppen i skåle, top med græsk yoghurt, og drys med za’atar. Serveres med fuldkornsfladbrød.

Frugt og grønt pr. person

185 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2250 kJ/525 kcal, Kulhydrat 70 g, Fedt 14 g, heraf 2 g mættet fedt

Hjerteliv 3, 2020