Ingredienser

Gulerodssuppe
  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • 1 orange peberfrugt
  • 1 rød chili
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1,2 l grønsagsbouillon
  • 100 g perlebyg
  • salt og peber
Stegte porrer
  • 2 porrer
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
Tilbehør
  • 4 tykke skiver groft brød, 300 g

Tilberedning

Gulerodssuppe
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Snit peberfrugten. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Hak citrongræs fint.

Varm olien i en gryde, og svits løg, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min., til grøntsagerne er møre.

Skyl perlebyggen, og kog den som angivet på emballagen.

Tag gryden af varmen, og blend til en ensartet konsistens. Tilsæt perlebyg og smag suppen til med salt og peber.

Stegte porrer
Rens porrerne godt, og skær dem i tynde ringe. Varm olien på en pande med slip let-belægning, og rist porrerne, til de er sprøde. Drys med salt, og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Servér suppen med stegte porrer og groft brød.

Frugt og grønt pr. person

345 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (476 kcal). Kulhydrat 85 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 1, 2014