Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ spsk groft salt
  • 300 g hvid hvedemel
  • 200 g durumhvedemel
  • 100 g hvedemel

Tilberedning

10 stk.

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, hvid hvedemel og durumhvedemel. Ælt dejen, mens du tilsætter almindeligt hvedemel gradvist, til dejen er smidig og glat. Form dejen til ti boller og tryk eller rul dem flade til ca. ½ cm tykkelse. Læg fladbrødene på bageplader beklædt med bagepapir, læg film over, og sæt brødene i køleskabet til næste dag.

Tag brødene ud af køleskabet, og lad dem få varmen en halv times tid. Tryk så dybe huller som muligt med fingerspidserne i brødene, og bag brødene ved 225 grader i ca. 10 minutter.

TIP
Brødene er velegnede som madbrød, og de er også lækre som en pizzabolle med purerede tomater og mozzarella og fx helbladet, optøet spinat, bacon, skinke eller pepperoni. Frys eventuelt brødene ned og tag dem, du skal bruge ud, læg fyld på og varm dem ved 200 grader, til osten er smeltet.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

10 stk. pr. stk. 883 kJ (210 kcal). Kulhydrat 45,4 g. Fedt 1,2 g heraf mættet fedt 0,2 g. Kostfibre 4,7 g