Ingredienser

Vafler (8 stk. 4 dobbelt belgiske)
  • 100 g hvid fuldkornshvedemel
  • 3 dl grønsagsbouillon
  • 1 tsk. salt
  • 300 g finsnittet spidskål
  • 1 lille løg
  • 3 æg
  • 1 spsk. olivenolie til pensling
Topping
  • 200 g snittet spidskål
  • ¼ stk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 100 g kogt quinoa
  • 200 g røget laks
Dressing
  • 1 dl yoghurt ½ %
  • 1 fed hvidløg

Tilberedning

Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt.
Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen og tilsæt dernæst æggene.
Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på og bag vaflerne til de er gyldne.

Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend kålen med kogt quinoa og æbler skåret i tynde både.

Servér vaflerne lune toppet med kålsalat og røget laks. Dryp dressingen over og server

Frugt og grønt pr. person

190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ/ 450 kcal. Kulhydrat 43 g. Fedt 16 g, heraf 3 g mættet fedt

LK2020-41