Ingredienser

Grønsagssuppe med bønner
  • 100 g tørrede sorte bønner (200 g kogt vægt)
  • 700 g rensede grønsager, fx blad-
  • selleri, gulerødder, peberfrugt, kål, broccoli
  • ½ spsk. rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • 8 dl bouillon
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Sprøde brødcroutoner
  • 200 g fuldkornsbrød
  • ½ spsk. rapsolie
  • ½ tsk. flagesalt

Tilberedning

Bønner
Kom bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad bønnerne stå til næste dag.
Afdryp bønnerne, og kog dem møre ca. 45 min., hvorefter de afdryppes.

Sprøde brødcroutoner
Riv brødet i grove stykker. Varm olien på en pande, og rist brødet ved middel-
varme, til det er sprødt og gyldent. Krydr med flagesalt, og tag brød-
croutonerne af varmen.

Grønsagssuppe med bønner
Skyl grønsagerne. Gulerødder skrælles. Fjern frøstolene fra peberfrugter. Skær grønsagerne i tern, og snit kålen.
Varm olien i en gryde, og svits presset hvidløg og grønsager. Hæld bouillon i gryden, og lad grønsagerne simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Kom bønnerne i gryden, og kog suppen op. Smag suppen til med flagesalt og peber.

Servering
Anret suppen i skåle, og servér med croutoner.

Frugt og grønt pr. person

ca. 300 g.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ/550 kcal. Kulhydrat 80 g. Fedt 12 g, heraf 2 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2022