Ingredienser
Grønsagssuppe med bønner- 100 g tørrede sorte bønner (200 g kogt vægt)
- 700 g rensede grønsager, fx blad-
- selleri, gulerødder, peberfrugt, kål, broccoli
- ½ spsk. rapsolie
- 1 fed hvidløg
- 8 dl bouillon
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- 200 g fuldkornsbrød
- ½ spsk. rapsolie
- ½ tsk. flagesalt
Tilberedning
Bønner
Kom bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad bønnerne stå til næste dag.
Afdryp bønnerne, og kog dem møre ca. 45 min., hvorefter de afdryppes.
Sprøde brødcroutoner
Riv brødet i grove stykker. Varm olien på en pande, og rist brødet ved middel-
varme, til det er sprødt og gyldent. Krydr med flagesalt, og tag brød-
croutonerne af varmen.
Grønsagssuppe med bønner
Skyl grønsagerne. Gulerødder skrælles. Fjern frøstolene fra peberfrugter. Skær grønsagerne i tern, og snit kålen.
Varm olien i en gryde, og svits presset hvidløg og grønsager. Hæld bouillon i gryden, og lad grønsagerne simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Kom bønnerne i gryden, og kog suppen op. Smag suppen til med flagesalt og peber.
Servering
Anret suppen i skåle, og servér med croutoner.
Frugt og grønt pr. person
ca. 300 g.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ/550 kcal. Kulhydrat 80 g. Fedt 12 g, heraf 2 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 4, 2022