Ingredienser

Grønne linser med svinekød
  • 500 g nakkefilet eller nakkekoteletter
  • 1 fennikel
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 bladselleristilke
  • 200 g grønne Puy linser
  • 7 dl vand
  • 5 timianstilke
  • 2 fed hvidløg
  • ½ ubehandlet citron
  • 1 bundt persille salt
Salat
  • 1 bakke spæde salater
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. vineddike
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Tilberedning

Grønne linser med svinekød
Skær kødet i store tern. Brun kødet ved medium varme på en tør slip let-pande, til fedtet smelter fra. Skær alle grøntsagerne i tern, ca. 1×1 cm. Steg grøntsagerne med kødet i et par minutter. Kom kød og grøntsager i en gryde, tilsæt linser og timiankviste, og dæk det med vand. Kog retten op, skru ned til lav varme igen og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter. Linserne skal være møre uden at være kogt ud. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs, linsernes konsistens skal være blød og saftig.

Hak hvidløgene fint og riv citronskallen fint. Hak persillen. Vend hvidløg, citronskal og persille i linserne og smag til med salt og lidt citronsaft.

Salat
Skyl og tør salaten. Rør olie og vineddike sammen, vend dressingen i salaten og smag den til med salt og peber.

Servér linseretten med salat og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (650 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 24 g, heraf mættet fedt 8 g

UH2312