Ingredienser
Dressing- 1 dl yoghurt naturel 1½ %
- 1 spsk. klippet purløg
- ½ spsk. sød sennep
- 1 fed presset hvidløg
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- 100 g hakket grønkål
- ¼ tsk. flagesalt
- ¼ tsk. sukker
- 2 appelsiner
- 75 g kogte sorte bønner (svarer til 1/3 af en dåse. Resten af bønnerne kan fryses)
- 8 falafler*
- En rest syltede rødløg*
Tilberedning
*Brug de tilberedte falafler og en rest af de syltede rødløg fra denne opskrift.
Dressing
Rør yoghurt med purløg, sød sennep og presset hvidløg til en dressing. Smag til med flagesalt og peber.
Grønkålssalat
Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinerne i skiver. Pres saften fra skrællen over kålen. Skyl og afdryp bønnerne. Vend kål med appelsiner og bønner og anret i to skåle. Lun falaflerne og fordel i salaten. Top med syltede rødløg, og dryp dressingen over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ/500 kcal Kulhydrat 63 g Fedt 15 g, heraf 3 g mættet fedt Protein 20 g
Hjerteliv nr. 1, 2023