Ingredienser
Græskarfritter- 1 mellemstort Hokkaido græskar
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- 200 g ribbet grønkål
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 2 æbler
- 1 granatæble 1 spsk. hakkede hasselnødder
Tilberedning
Græskarfritter
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt.
Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
Grønkålssalat
Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Vend grønkål med æbler og anret på et fad.
Top salaten med bagt græskar, og drys hakkede nødder over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 325 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
650 kJ (150 kcal). Kulhydrat 21 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjerteliv0317