Ingredienser

Græskarfritter
  • 1 mellemstort Hokkaido græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
Grønkålssalat
  • 200 g ribbet grønkål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 1 granatæble 1 spsk. hakkede hasselnødder

Tilberedning

Græskarfritter
Tænd ovnen på 180 grader.

Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt.

Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

Grønkålssalat
Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Vend grønkål med æbler og anret på et fad.

Top salaten med bagt græskar, og drys hakkede nødder over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

650 kJ (150 kcal). Kulhydrat 21 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjerteliv0317