Ingredienser

  • 400 g renset grønkål uden stok
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 300 g risottoris
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1,2 l grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesanost
  • salt og peber
  • 100 g bacon i skiver

Tilberedning

Skyl kålen godt, og snit den fint. Skær top og bund af porrerne, og skær i tynde ringe. Skyl dem godt. Skræl gulerødderne, og skær i tern. Hak løget.

Varm halvdelen af olien på en slipletpande, og rist risene et øjeblik. Tilsæt løg, presset hvidløg, hakket rosmarin, grønkål og gulerødder, og rist et øjeblik. Porrerne gemmes. Spæd gradvist til med bouillon, mens risene simrer ved svag varme og langsomt optager væden. Risene skal simre i ca. 20 minutter, til de er møre.

Steg bacon sprød på en tør pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir. Varm resten af olien på en anden pande, og rist porrerne. Krydr med salt.

Når risottoen er klar, tilsættes revet parmesanost, og der smages til med salt og peber. Server med drys af porrer og sprødstegt bacon.

TIP
Retten kan serveres som tilbehør til fx fisk, og så kan bacon undlades.

Frugt og grønt pr. person

276 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2461 kJ (586 kcal). Kulhydrat 88 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 5,3 g

Tidligere trykt i

Hjertenyt, nr. 1, 2011 (udviklet af Lone Kjær for Hjerteforeningen)