Ingredienser
Kylling- 250 g kyllingefilet uden skind og ben
- 5 dl bouillon
- 1 håndfuld persille
- 2 stilke bladselleri
- 1 squash
- 4 gulerødder
- 1 broccoli
- 1 spsk. olivenolie
- 1 grøn peberfrugt
- 100 g babyspinat
- 2 fed hvidløg
- 1 liter bouillon
- 1 dåse blandede bønner
- 1 tsk. flagesalt
- Peber
- 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Tilberedning
Kylling
Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter, til den er godt mør. Tag kyllingen op, og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere.
Grøn minestrone
Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i små buketter. Skyl og slyng spinaten tør.
Varm olien i en gryde, og svits presset hvidløg med blegselleri. Hæld bouillonen (inkl. den fra kyllingen) i gryden, og tilsæt squash, gulerødder og broccoli. Lad grønsagerne simre ved svag varme i ca. 5 minutter.
Skær peberfrugt i tern. Skyl bønnerne og afdryp. Kom peberfrugt, bønner, kylling og spinat i suppen, og kog suppen op. Smag til med salt og peber, og servér med groft brød.
Frugt og grønt pr. person
300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ/ 550 kcal. Kulhydrat 59 g, Fedt 12 g, heraf 2 g mættet fedt, Protein 37 g
LK2020-20