Ingredienser

Grøn kartoffelsalat
  • 800 g små nye kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 g blandede salater
  • 2 ferskener
  • 200 g jordbær
  • ½ kg ærter i bælg
  • 1 potte frisk basilikum
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Laks
  • 1 lille stykke laks uden skind og ben, ca. 400 g
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 1 citron

Tilberedning

Grøn kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne, halvér dem, hvis de er store, og vend dem med olivenolie.
Skyl salaten, og slyng den tør. Halvér ferskenerne, fjern stenene og skær ferskenerne i både. Skyl og tør jordbærrene, før de nippes. Halvér dem. Bælg ærterne, og hak basilikum.
Vend forsigtigt kartofler med salat, ferskener, jordbær, ærter og basilikum og krydr med salt og peber.

Laks
Tænd ovnen på 180 grader.
Krydr laksen med salt og peber, og læg den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Pres saften af citronen over laksen. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med fingeren.
Del laksen i flager. Fordel kartoffelsalaten på et fad og top med bagt laks.

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ/475 kcal Kulhydrat 50 g Fedt 16 g, heraf 3 g mættet fedt