Ingredienser

Perlebygsalat
  • 200 g perlebyg
  • 1 spidskål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 bundt persille
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • salt og peber
  • 4 svinekoteletter, ca. 500 g

Tilberedning

Skyl perlebyggen og kog den som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kornene.

Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålen. Snit kålen fint og drys den med salt og sukker. Vend kålen godt rundt.

Hak persillen groft. Vend perlebyg med spidskål, persille, blåbær og hindbær.

Rør olivenolie med eddike, sennep og honning og vend dressingen i salaten. Krydr salaten med salt og peber.

Grill koteletterne i ca. 3 minutter på hver side, til kødet lige netop er gennemstegt. Servér koteletterne med perlebygsalat og brød til.

Frugt og grønt pr. person

260 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1864 kJ (444 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 28, 2012