Ingredienser

Melonsalat
  • 1 kg skrællet melon, gerne 1 eller flere slags fx cantaloupe, vandmelon, galiamelon eller honningmelon
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 bundt basilikum
Grillet laks
  • 4 laksekoteletter (500 g)
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • peber
Tilbehør
  • 1 kg nye kartofler

Tilberedning

Melonsalat
Skær melonerne i mundrette stykker. Riv skallen fint af citronen, og gem den til laksen. Pres saften af citronen. Hæld halvdelen over melonen og gem resten af til laksen. Pluk bladene af basilikummen og drys over melonsalaten.

Grillet laks
Pensl laksen med olie, og grill den på grill eller grillpande, ca. 3 minutter på den ene side og 2 minutter på den anden. Drys laksen med salt, peber, citronskal og dryp med resten af citronsaften.

Servér laksen med melonsalat og kogte kartofler.


TIP
Hvis du vil undgå at fisken hænger fast i grillen, skal du lade den stege, evt. på skindsiden, helt uden at røre ved den, til det har fået et fint grillmønster – så slipper den lige så let. Brug en helt flad metalpalet og vend fisken forsigtigt.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 26, 2017
Ude og Hjemme