Ingredienser

Gremolata
  • 1 lille potte basilikum (bittert)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk. kapers eller ansjoser (salt)
  • 10 g parmesanost (umami)
  • 1 spsk. pinjekerner
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron (surt)
Grillede grønsager
  • ½ broccoli (bitter)
  • 1 peberfrugter (sødme)
  • ½ squash
  • 1 lille aubergine
  • 1 spsk. olivenolie

Tilberedning

Gremolata
Hak basilikum. Pres hvidløget. Hak kapers/ansjoser fint. Riv parmesanosten fint. Rist pinjekerner gyldne. Vend basilikum med hvidløg, kapers, parmesanost, pinjekerner og reven citronskal.

Grillede grønsager
Klargør grønsagerne. Skær broccoli i store buketter, peberfrugt i grove stykker og squash og aubergine i skiver.
Spray eller pensl grønsagerne med olivenolie, og grill dem på en grill eller en grillpande, til de er møre på begge sider. Findel den grillede broccoli i små buketter.

Servering
Anret grønsagerne på et fad og top med gremolata.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ/200 kcal Kulhydrat 9 g Fedt 13 g, heraf 2 ½ g mættet fedt Protein 10 g