Ingredienser

Hindbærsauce
  • 150 g hindbær
  • 50 g sukker
Ristede mandler
  • 40 g mandler
Grillede ferskner
  • 400 g ferskner
  • 2 spsk. flormelis

Tilberedning

Hindbærsauce
Kog hindbærrene op med sukker og 1 spsk. vand i bunden. Kog i et par minutter, og blend hindbærrene. Sigt eventuelt kernerne fra ved at presse saucen igennem en sigte. Lad saucen køle lidt af, men den skal ikke i køleskabet.

Ristede mandler
Hak mandlerne groft, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Rist mandlerne ved 200 grader i ovnen i 5-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af, mens fersknerne griller.

Grillede ferskner
Tænd grillen i ovnen til 250 grader. Halvér fersknerne, og pil eller skær stenen ud. Læg fersknerne i et fad, og drys dem med flormelis. Grill fersknerne under grillen til de karamelliserer og bliver lysebrune på toppen.

Servér de varme ferskner med hindbærsauce og et drys ristede mandler.

TIP
I stedet for ferskner kan du bruge nektariner.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 0,5 g

UH3115