Ingredienser
Hindbærsauce- 150 g hindbær
- 50 g sukker
- 40 g mandler
- 400 g ferskner
- 2 spsk. flormelis
Tilberedning
Hindbærsauce
Kog hindbærrene op med sukker og 1 spsk. vand i bunden. Kog i et par minutter, og blend hindbærrene. Sigt eventuelt kernerne fra ved at presse saucen igennem en sigte. Lad saucen køle lidt af, men den skal ikke i køleskabet.
Ristede mandler
Hak mandlerne groft, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Rist mandlerne ved 200 grader i ovnen i 5-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af, mens fersknerne griller.
Grillede ferskner
Tænd grillen i ovnen til 250 grader. Halvér fersknerne, og pil eller skær stenen ud. Læg fersknerne i et fad, og drys dem med flormelis. Grill fersknerne under grillen til de karamelliserer og bliver lysebrune på toppen.
Servér de varme ferskner med hindbærsauce og et drys ristede mandler.
TIP
I stedet for ferskner kan du bruge nektariner.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 0,5 g
UH3115