Ingredienser

Gratineret skrubbefilet
  • 5 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ dl hvedemel
  • salt og peber
  • 50 g daggammelt hvedebrød
  • 1 lille bundt persille
  • 25 g frisk parmesan
  • 1 ubehandlet citron
  • 1 squash
  • 3 tomater
  • 8 skrubbefileter, i alt ca. 500 g
Spinatpasta
  • 300 g korte pasta
  • 400 g spinat
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron i både
  • ½ tsk tørrede chiliflager

Tilberedning

Gratineret skrubbe:
Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Varm op under omrøring og lad saucen koge ved svag varme i mindst 5 minutter. Rør ofte, så saucen ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Riv brødet eller kom det i en minihakker. Bland brødet med finthakket persille, fintrevet parmesan og 1 tsk. fintrevet citronskal. Skær squash og tomater i meget tynde skiver og læg dem mellem hinanden i et stort ovnfast fad. Pres citronen og tag 2-3 tsk. citronsaft fra. Dryp med citronsaften og drys med salt. Skær de små ben, der er i midten af skrubbefileterne, væk og rul fileterne løst sammen. Læg fiskerullerne oven på grøntsagerne i fadet og drys med salt og peber. Fordel saucen over fisken. Drys brødkrummeblandingen over saucen og bag fisken ved 200 grader i ca. 15 minutter til brøddrysset er gyldenbrunt og sprødt.

Spinatpasta:
Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på emballagen. Skyl spinaten grundigt og kom den i en gryde med det vand, som hænger ved. Kog spinaten ved høj varme til den falder helt sammen. Blend spinaten med olien til en fin puré. Hak hvidløgene fint og vend i spinaten. Vend den færdigkogte lune pasta i spinaten og smag til med salt. Anret pastaen i et fad og drys med chiliflager og servér citronbåde ved siden af til at dryppe over og servér med skrubbefileterne.

TIP
I stedet for skrubbefileter kan du bruge rødspætte- eller isingfileter.

Frugt og grønt pr. person

245 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2694 kJ (641 kcal). Kulhydrat 86 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 24, 2011