Ingredienser

Ovnkartofler
  • 1 kg kartofler
  • 3 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 8 kviste timian
  • ½ tsk. salt
Rødbede-tzatziki
  • 600 g rødbeder
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl skyr
  • ½ tsk. salt
  • ½ romainesalat eller 1 miniromainesalat
Græske bøffer
  • 500 g hakket okse- eller lammekød, max 10 % fedt
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • peber

Tilberedning

Ovnkartofler
Skur kartoflerne grundigt, og skær dem i både. Skræl løgene, og skær dem i både. Vend kartofler og løg med olie og timiankviste. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 30 minutter. Vend dem en gang under bagningen. Drys med salt inden servering.

Rødbedetzatziki
Skræl og riv rødbederne groft og hvidløget fint. Rør rødbede og hvidløg med skyr, og smag til med salt. Skyl og tør salaten, og snit den groft. Anret salaten på et fad, og fordel tzatzikien oven på salaten.

Græske bøffer
Ælt kødet forsigtigt med timian og oregano. Form kødet til 4 hakkebøffer. Brun bøfferne i olien på begge sider på en slip let-pande. Skru ned for varmen, og steg bøfferne endnu 3-4 minutter på begge sider, og krydr med salt og peber.

Servér bøfferne med kartofler og tzatziki.

TIP
Hvis du ikke har alle krydderierne, kan du bare bruge dem, du har, fx frisk rosmarin eller oregano, som hakkes fint.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 10, 2015
Ude og Hjemme