Ingredienser

  • 500 g soltørrede tomater
  • 1-3 fed hvidløg
  • 4 stk skinkeschnitzler, ca. 500 g
  • 4 skiver kogt, røget skinke
  • 4 kødnåle eller lignende
  • salt og peber
  • 2 løg
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 2 kviste frisk timian
  • 100 g sorte oliven
Tilbehør
  • 4 dl 4 dl rå ris
  • 400 g grønne bønner

Tilberedning

Udblød tomaterne i en times tid. Hak i en foodprocessor eller blender de udblødte tomater med hvidløg til en grov pastakonsistens. Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer eller kagerulle, det er nemmest mellem to plastikposer. Læg en skive skinke på hver snitsel og smør en spiseskefuld tomatpasta ovenpå. Rul schnitzlerne sammen og luk dem med kødnåle. Pil og hak løgene groft. Varm olien op i en stegegryde og brun rullerne godt. Tilsæt løgene og brun dem. Tilsæt resten af tomatpastaen og 2 deciliter vand og bring gryden i kog igen. Tilsæt de flåede tomater, timian og oliven og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs, hvis retten er ved at koge tør. Smag til med salt og peber og servér kogte ris og dampede grønne bønner til.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (630 kcal) fordelt på: protein 25% kulhydrat 53% fedt 22% (15 g)

UrbanHjerteliv