Ingredienser

  • 3 dl letmælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • 3 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ca. 600 g hvid hvedemel
  • 25 g rosiner
  • 50 g mandler

Tilberedning

15 stk.

Fuldkornssnurrer med rosiner, kanel og vanilje: Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker.

Ælt hvid hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er glat og smidig. Den skal ikke være for tung af mel, heller til den lidt fugtige side. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Drys med rosiner og finthakkede mandler, og fold den anden halvdel af dejen over, og klap dejen sammen.

Skær dejen ud i 15 strimler. Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer. Læg snurrerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Bag snurrerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat: 35 g. Fedt 3,5 g, heraf mættet fedt:1 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2017
Ude og Hjemme