Ingredienser

Grillstegte grønsager
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 peberfrugter
Løvstikkepesto
  • 50 g soltørrede tomater
  • 1 dl løvstikkeblade
  • 1 tomat
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 25 g parmesanost
  • citronsaft
  • salt og peber
Tilbehør
  • 400 g fuldkornspasta

Tilberedning

Grillstegte grønsager:
Skær aubergine og squash i skiver og peberfrugterne i store tern. Grill grønsagerne på en meget varm grillpande, til de er stegte på begge sider.

Løvstikkepesto:
Udblød de soltørrede tomater i vand. Kassér vandet og hak de udblødte tomater. Skær tomaten i kvarte. Hak løvstikken og gem lidt til pynt. Kom den friske tomat i en blender eller minihakker sammen med udblødte soltørrede tomater, hakket løvstikke, presset hvidløg, olie og reven parmesanost. Blend ingredienserne til en grov konsistens og smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp den. Vend den kogte pasta med løvstikkepesto og servér den med grillede grønsager.

TIP
I stedet for løvstikke kan du fx bruge persille eller basilikum eller en blanding.

 

Frugt og grønt pr. person

310,2 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2316 kJ (551,5 kcal). Kulhydrat 96,9 g. Fedt 12,8 g, heraf mættet fedt 2,6 g

Ude og Hjemme, uge 27, 2011