Ingredienser

Bagt rodfrugtcreme
  • 1 kg rodfrugter, fx selleri, pastinak, gulerødder og jordskokker
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 dl bouillon
  • 1 bundt krydderurter, fx persille eller løvstikke
Gremolota
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ubehandlet citron
  • 25 g mandler
Tilbehør
  • 400 g fuldkornspasta
  • 50 g hel parmesanost
  • 100 g rucola

Tilberedning

Bagt rodfrugtcreme
Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede grove stykker. Skær løget i både. Pres hvidløgene. Vend rodfrugter med løg, hvidløg og olivenolie. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre.
Kom rodfrugterne i en blender, og blend dem med bouillon et øjeblik. Tilsæt hakkede krydderurter.

Gremolata
Skyl persillen, og slyng den tør. Hak persillen, og bland den med presset hvidløg, revet citronskal og ristede hakkede mandler.

Kog pastaen som angivet på emballagen.
Vend rodfrugtcremen med pasta. Top med gremolata, parmesanflager og rucola.

Frugt og grønt pr. person

335 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2695 kJ (642 kcal). Kulhydrat 113 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2014