Ingredienser

  • 100 g baby spinat
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. flage salt
  • ca. 500 g hvid fuldkornshvede
  • 1 spsk. olivenolie
  • 300 g små tomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk. flage salt

Tilberedning

1 stort brød til 10 personer

Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen.

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Vælt dejen ud på bageplade beklædt med bagepapir, og tryk det ud til kanterne med håndfladerne til en størrelse på ca. 30 x 30 cm. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.

Lav små fordybninger i dejen med fingrene, og dryp dejen med olie. Top med tomater, rosmarin, og drys salt over. Bag brødet i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 minutter, til det er sprødt.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

Ude og Hjemme, uge 24, 2016
Ude og Hjemme