Ingredienser

8 fladbrød
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. fint salt
  • Ca. 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. olivenolie til pensling
  • 1 spsk. nigellafrø til drys, 14 g

Tilberedning

Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt hvid fuldkornshvedemel i lidt ad gangen. Ælt, til dejen har konsistens som en tyk fast grød. Stil dejen tildækket på køl til næste morgen.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ca. 1 times tid på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 250 grader, og lad to bageplader blive i ovnen.
Del dejen i 8 dele og pres ud til fladbrød ca. 1 cm tyk.
Fordel brødene på 2 stykker bagepapir og pensl med olivenolie og drys med nigellafrø.
Flyt forsigtig brødene over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ/240 kcal, Kulhydrat 39 g, Fedt 4 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

Hjerteliv 3, 2020