Ingredienser

  • 1 appelsin
  • ½ dl sukker
  • 200 g græsk yoghurt 2 %
  • 400 g blandet frugt, fx vindruer, pærer, blommer og papaya

Tilberedning

Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende.

Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld resten af appelsinsaften over pæreskiverne. Skær skrællen af papayaen og halvér den. Skrab kernerne ud med en ske og skær papayaen i tern. Bland frugten i en skål og servér cremen til.

TIP
Kog eventuelt 1 kanelstang med i appelsin-sukkerblandingen.

Frugt og grønt pr. person

118 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

550 kJ (130 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 1,5 g, heraf mættet fedt 0,5 g