Ingredienser

Spicy rejer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt karry
  • 200 g rejer
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Rispapirruller
  • 16 grønne asparges
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 1 hjertesalat
  • 16 stykker rispapir
  • 200 g kogte brune ris, fuldkorns¬bulgur eller speltkerner
Tilbehør
  • ½ tsk. sesamfrø til pynt
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 dl sød chilisauce

Tilberedning

Spicy rejer
Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden.

Rispapirruller
Knæk den nederste del af aspar­gesene, og damp asparges i 1 minut. Skær asparges i stave. Skær agurk i tynde stave. Skræl mangoen, og skær den i tynde skiver. Skyl salaten, og slyng den tør.

Udblød rispapiret ca. 15 sekun­der i vand, til det er blødt – et ad gangen.

Læg ris/bulgur/speltkerner, grøn­sager og lidt rejer på midten af rispapiret – endelig ikke for meget, og fold siderne ind og rul sammen. Gentag med resten.

Drys rullerne med lidt sesam og servér med frisk koriander og lidt chilisauce, og eventuelt resten af fuldkornsrisene ved siden af.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ/500 kcal. Kulhydrat 76 g. Fedt 8 g, heraf 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 2, 2021