Ingredienser
Spicy rejer- 1 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. stødt karry
- 200 g rejer
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 16 grønne asparges
- 1 agurk
- 1 mango
- 1 hjertesalat
- 16 stykker rispapir
- 200 g kogte brune ris, fuldkorns¬bulgur eller speltkerner
- ½ tsk. sesamfrø til pynt
- 1 potte frisk koriander
- 1 dl sød chilisauce
Tilberedning
Spicy rejer
Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden.
Rispapirruller
Knæk den nederste del af aspargesene, og damp asparges i 1 minut. Skær asparges i stave. Skær agurk i tynde stave. Skræl mangoen, og skær den i tynde skiver. Skyl salaten, og slyng den tør.
Udblød rispapiret ca. 15 sekunder i vand, til det er blødt – et ad gangen.
Læg ris/bulgur/speltkerner, grønsager og lidt rejer på midten af rispapiret – endelig ikke for meget, og fold siderne ind og rul sammen. Gentag med resten.
Drys rullerne med lidt sesam og servér med frisk koriander og lidt chilisauce, og eventuelt resten af fuldkornsrisene ved siden af.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 175 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ/460 kcal Protein 18 g Kulhydrat 76 g Fedt 8 g, heraf 1 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 2, 2021