Ingredienser

Bagte tomater
  • 4 tomater
  • 1 lille potte frisk timian
  • Array salt og peber
Fennikelsalt
  • 2 fennikler
  • 1 agurk
  • 100 g babyspinat
  • 1 bundt dild
  • saft af 1 citron
Hvidløgsdip
  • 2 dl cremefraiche 6%
  • 1½ spsk mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld krydderurter, fx dild og/eller persille
  • salt og peber
Flanksteak
  • 1 flanksteak, ca. 800 g
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg små nye kartofler

Tilberedning

Bagte tomater
Halvér tomaterne, og krydr dem med timian, salt og peber. Læg tomaterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.

Fennikelsalat
Skær top og bund af fenniklerne, og snit dem fint. Skær agurken i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend fennikel med agurk, spinat og hakket dild. Pres citronsaft over.

Hvidløgsdip
Rør cremefraiche med mayonnaise, presset hvidløg og hakkede krydderurter. Smag dressingen til med salt og peber.

Flanksteak
Krydr kødet med salt og peber, og grill det i ca. 6 minutter på hver side. Skær kødet i skiver, og servér det med fennikelsalat, bagte tomater, kogte kartofler og hvidløgsdip.

Frugt og grønt pr. person

250,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2365 kJ (563,1 kcal). Kulhydrat 59,8 g. Fedt 13,6, heraf mættet fedt 5,7 g

Ude og Hjemme, uge 22, 2014