Ingredienser

Flanksteak
  • 1 flanksteak, ca. 600 g
  • salt og peber
Kartoffelsalat
  • 1 stor bundt grønne asparges, 500 g
  • 1 kg kartofler, gerne nye
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 løg
  • 1 håndfuld krydderurter, fx persille eller basilikum
  • 1spsk olivenolie
Ærtepuré
  • 200 g optøede ærter
  • 50 g parmesanost
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedning

Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær dem i stykker på ca. 3 cm.

Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre. Kog aspargesene med i de sidste 2 minutter. Afdryp kartoflerne. Halvér cherrytomater. Pil løget og skær det i ringe. Hak krydderurterne. Vend kartoflerne med cherrytomater, løg og krydderurter. Dryp olivenolie over kartoflerne og smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

Kom ærterne i en blender sammen med parmesanost, presset hvidløg og olivenolie. Kør det til en cremet konsistens og smag pureen til med salt og peber.

Krydr kødet med salt og peber og grill det i ca. 6 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og hvor rødt, du kan lide kødet. Tag kødet af grillen og lad det hvile i ca. 5 minutter, før du skærer det i 1/2 cm tykke skiver.

Servér kødet med ærtepuré og kartoffelsalat.

Frugt og grønt pr. person

282 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2649 kJ (631 kcal). Kulhydrat 67 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 21, 2011