Ingredienser

  • 2 bdt fintskåret purløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 6 dl fiskebouillon, evt. konc. + vand
  • 2 dl hvidvin
  • 4 spsk hvedemel, ca.
  • vand
  • 6 stilke bladselleri
  • 4 spsk grov sennep
  • salt og peber
  • 4 hjertesalat eller små romainesalat
  • 500 g fast hvid fisk
  • 4 spsk friske estragonblade el. den kvarte mængde tørret estragon
  • 1 kg kartofler eller
  • 320 g rå ris, kogt

Tilberedning

Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor bredbundet gryde og svits løgene et øjeblik. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind til halvdelen. Tilsæt fiskebouillon og bring den i kog. Rør hvedemel ud i koldt vand og hæld det i den kogende væske i en tynd stråle. Kog saucen igennem i 5 min. Skær bladselleristilkene ud i mundrette stykker og kom dem i saucen. Lad dem koge ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt sennep og smag saucen til med salt og peber. Del salathovederne i kvarte og skær evt. fisken ud i mindre stykker. Kom salat, fisk og estragon i saucen og lad frikasséen koge ved svag varme i ca. 5 min.

Servér fiskefrikasséen med kogte kartofler eller ris til.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2187 kJ (520,6 kcal). Kulhydrat 68,3. Fedt 10,2 g heraf mættet fedt 1 g