Ingredienser

Blomkålspickles
  • 2 store løg
  • 3 gulerødder
  • 500 g blomkål
  • 5 dl eddike
  • 3 + 1 dl vand
  • ½ dl hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. gul karrypasta
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk. salt
  • 1 stort sylteglas
Fiskefrikadeller
  • 500 g hakket fiskekød ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • ca. 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 3 forårsløg
  • peber
  • 2 spsk. rapsolie
Tilbehør
  • 1 agurk
  • 8 skiver rugbrød, 400 g

Tilberedning

Blomkålspickles
Hak løgene groft, skær gulerødderne i tern og blomkålen i buketter. Kog eddike og 3 dl vand op, og kog først løg og gulerødder i eddiken i 4 minutter. Tag dem op med en hulske. Kog blomkålen i 4 minutter i eddiken, tag den op, og bland den med løg og gulerødder. Hæld eddiken op i en skål og gem den. Pisk mel og 1 dl vand sammen i gryden, og kog det forsigtigt op. Spæd med eddiken til en tyk sauce, og tilsæt sukker. Pisk karrypasta og gurkemeje i saucen, og tilsæt fintrevet ingefær, hvidløg og salt. Vend alle grøntsagerne i saucen, og kog det hele godt igennem. Kom picklesen på glas, og lad den køle af.

Fiskefrikadeller
Rør fiskekødet sejt med salt. Rør ægget godt ind i farsen og tilsæt mel. Spæd med mælk, til farsen har en god fars-konsistens. Hak forårsløgene, og vend dem i farsen sammen med peber. Form farsen til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en slip let-pande.

Skær agurken i stave. Servér fiskefrikadellerne med pickles, agurk og rugbrød.

TIP
Pickles kan hakkes fint og blandes med skyr eller fromage frais til en dejlig hjemmelavet remoulade. Eller brug den på smørrebrød på en skive kold steg.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

UH0414