Ingredienser

Fiskefrikadeller
  • 400 g fiskefilet, fx torsk eller sejrfilet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 lille løg
  • 2½ spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • peber
  • 2 spsk olie til stegning
Grøn remoulade
  • 1 dl krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
  • 1 dl creme fraiche, 9 %
  • 1 spsk sød sennep
  • 75 g finthakket pickles
  • salt og peber
Tilbehør
  • ½ kg broccoli
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Fiskefrikadeller
Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og blend det, indtil fiskekødet er ensartet hakket.
Kom farsen i en skål. Hak løget og rør det i farsen sammen med hvedemel, æg og mælk. Krydr farsen med peber og stil den køligt i ca. 30 minutter.
Varm olien på en slip let pande. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem gyldne i ca. 7-8 minutter på hver side.

Grøn remoulade
Hak krydderurterne og kom dem i en blender sammen med 1/2 dl creme fraiche. Blend det til en grøn creme. Rør cremen med resten af creme fraichen sammen med sennep og pickles. Smag remouladen til med salt og peber.

Servér fiskefrikadellerne med grøn remoulade, dampet broccoli og kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

170 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2157 kJ (514 kcal). Kulhydrat 67 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 3 g

UH3711