Ingredienser

Fiskefrikadeller
  • 200 g laksefilet uden skind og ben
  • 250 g filet af torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk groft salt
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • ¾ dl minimælk
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olie til stegning
Forårsremoulade
  • 100 g grønne asparges
  • 2 gulerødder
  • 1½ dl creme fraiche 6%
  • 1 spsk fedtreduceret mayonnaise
  • 1-2 tsk stødt karry
  • 1 spsk friskrevet peberrod
  • 50 g cornichoner
  • 1 bundt dild
  • ½ tsk salt
  • peber

Tilberedning

Fiskefrikadeller
Drys laks og torsk med salt, og blend  fisken groft. Pil løget, riv  det groft, og rør det i farsen sammen med æg og rasp. Rør mælken i lidt ad
gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30  minutter.
Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på en pande i olien i 6-7 minutter på hver side.

Forårsremoulade
Knæk den nederste ende af aspargesene. Skær gulerødder i skiver. Damp asparges og gulerødder i 2 minutter. Afkøl og hak helt fint.
Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og peberrod. Hak cornichonerne. Vend grønsager og  cornichoner i dressingen sammen med hakket dild. Smag til med salt og peber.

Skær kålen i kvarte. Fjern de yderst blade og den grove stok. Damp kålen i ca. 5 minutter.

Servér frikadeller med kål, forårsremoulade og kogte kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 220 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (510 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 19, 2015