Ingredienser
Fiskefrikadeller- 200 g laksefilet uden skind og ben
- 250 g filet af torskefilet uden skind og ben
- 1 tsk groft salt
- 1 lille løg
- 1 æg
- 50 g rasp
- ¾ dl minimælk
- friskkværnet peber
- 2 spsk olie til stegning
- 100 g grønne asparges
- 2 gulerødder
- 1½ dl creme fraiche 6%
- 1 spsk fedtreduceret mayonnaise
- 1-2 tsk stødt karry
- 1 spsk friskrevet peberrod
- 50 g cornichoner
- 1 bundt dild
- ½ tsk salt
- peber
Tilberedning
Fiskefrikadeller
Drys laks og torsk med salt, og blend fisken groft. Pil løget, riv det groft, og rør det i farsen sammen med æg og rasp. Rør mælken i lidt ad
gangen, og krydr farsen med friskkværnet peber. Sæt farsen i køleskabet ca. 30 minutter.
Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på en pande i olien i 6-7 minutter på hver side.
Forårsremoulade
Knæk den nederste ende af aspargesene. Skær gulerødder i skiver. Damp asparges og gulerødder i 2 minutter. Afkøl og hak helt fint.
Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og peberrod. Hak cornichonerne. Vend grønsager og cornichoner i dressingen sammen med hakket dild. Smag til med salt og peber.
Skær kålen i kvarte. Fjern de yderst blade og den grove stok. Damp kålen i ca. 5 minutter.
Servér frikadeller med kål, forårsremoulade og kogte kartofler.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 220 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ (510 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 19, 2015