Ingredienser

Farsbrød
  • 1 brik forkogte kikærter
  • 250 g hakket svinekød med max 10 % fedt
  • 100 gram kogte grønne linser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk. tørret tranebær
  • ½ tsk røget salt
  • frisk kværnet peber
  • 100 gram kikærtemel
Citronkål
  • ½ hvidkål
  • 1-2 rødbeder
  • 1 æble
  • 1 økologisk citron, saft og skal
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 spsk. rapsolie
  • salt og peber
  • 1 pose frisk grønkål – vasket og klar (bare den lille)
  • 100 gram kogte grønne linser
Dip
  • 2 dl. skyr naturel
  • 1 spsk. sennep
  • 1 lime (saften heraf)
  • salt og peber

Tilberedning

Farsbrød
Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sam­men med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen.
Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen.
Brunes i 10 minutter i en 225 grader forvarmet ovn. Skru her­efter ned for varmen til 180 grader og bag videre i ca. 40-45 minutter.

Citronkål
Snit hvidkål ganske tyndt i strim­ler. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde strimler. Æblet skæ­res i tern. Kom hvidkål, rødbeder og æbletern ned i en skål. Bland en dressing til salaten af citron­saft, honning og olie. Smag til med salt og peber.
Salaten vendes med frisk grøn­kål og de kogte linser.

Dip
Pisk skyr med sennep, lidt lime­saft, salt og peber – voila.

Servér dip til farsbrød og citronkål.

Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm

 

Frugt og grønt pr. person

250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3100 kJ/750 kcal. Kulhydrat 77 g, kostfiber 19 g. Fedt 23 g, heraf 4 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2021