Ingredienser
Farsbrød- 1 brik forkogte kikærter
- 250 g hakket svinekød med max 10 % fedt
- 100 gram kogte grønne linser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk. tørret tranebær
- ½ tsk røget salt
- frisk kværnet peber
- 100 gram kikærtemel
- ½ hvidkål
- 1-2 rødbeder
- 1 æble
- 1 økologisk citron, saft og skal
- 1 spsk. akaciehonning
- 3 spsk. rapsolie
- salt og peber
- 1 pose frisk grønkål – vasket og klar (bare den lille)
- 100 gram kogte grønne linser
- 2 dl. skyr naturel
- 1 spsk. sennep
- 1 lime (saften heraf)
- salt og peber
Tilberedning
Farsbrød
Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sammen med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen.
Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen.
Brunes i 10 minutter i en 225 grader forvarmet ovn. Skru herefter ned for varmen til 180 grader og bag videre i ca. 40-45 minutter.
Citronkål
Snit hvidkål ganske tyndt i strimler. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde strimler. Æblet skæres i tern. Kom hvidkål, rødbeder og æbletern ned i en skål. Bland en dressing til salaten af citronsaft, honning og olie. Smag til med salt og peber.
Salaten vendes med frisk grønkål og de kogte linser.
Dip
Pisk skyr med sennep, lidt limesaft, salt og peber – voila.
Servér dip til farsbrød og citronkål.
Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm
Frugt og grønt pr. person
250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3100 kJ/750 kcal. Kulhydrat 77 g, kostfiber 19 g. Fedt 23 g, heraf 4 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2021