Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk, max 12%
  • salt og peber
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 stort syrligt æble, fx Belle de Boskoop
  • 2 spsk Maizena
  • 3 dl letmælk
  • 1 ps optøet frossen hel spinat, 500 g
  • 2 spsk Dijon sennep eller anden stærk sennep
  • 2 tsk sukker
  • 1 kg kogte kartofler

Tilberedning

Hak løget fint. Rør kødet med salt, tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt. Tilsæt vand, så farsen får samme konsistens som til frikadeller. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i mindre stykker og kom dem i farsen.
Form farsen som et brød på bagepapir på en bradepande.. Brun det i ovnen ved 250°C i ca.5 min. Dæmp varmen til180° og steg farsbrødet i ca. 45 min. eller til saften er klar, når man stikker i brødet med en strikkepind.
Rør Maizena og mælk sammen til en jævning og bring den i kog en gryde. Tryk spinaten fri for væde og kom den i sovsen. Kog stuvningen godt igennem og tilsæt sennep. Smag den til med sukker, salt og peber. Justér evt. stuvningen med mere væske.
Skær farsbrødet i skiver og servér stuvet spinat og kartofler til.

TIP
Farsbrødet smager godt koldt både på et stykke rugbrød med sennep og rødbeder eller til kold kartoffelsalat med masser af purløg.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2285 kJ7544,0 kcal. Kulhydrat 67,6 g. Fedt 16,0 g heraf mættet fedt 6,4 g