Ingredienser

Mos
  • 1 kg kartofler
  • 600 g selleri
  • 300 g grønkål
  • ca. 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • salt og peber
Drys
  • 150 g rugbrød
  • 200 g røget torskefilet i skiver
  • 1 bundt purløg

Tilberedning

Mos
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Rib grønkålen, og skyl den grundigt. Kog grønkålen i letsaltet vand uden låg, til den er mør. Hæld vandet fra, og blend grønkålen til en fin puré. Hæld kogevandet fra kartofler og selleri, og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris sammen med mælken. Vend grønkålspureen i mosen, og smag den til med salt og peber.

Drys
Riv rugbrødet groft eller findel det i en foodprocessor. Rist ’rugbrødskrummen’ på en tør pande, til det er sprødt. Lad det køle af. Skær torsken i tynde strimler. Hak purløget fint.

Anret mosen og drys rugbrød, hellefisk og purløg på toppen. Servér med det samme.

TIP
I stedet for røget torsk, kan du bruge røget hellefisk eller laks.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1700 kJ (400 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt 1 g

UH0314