Ingredienser

Lune marinerede agurker
  • 2 agurker
  • 2 bundter radiser
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk ingefær
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ dl sojasauce
  • ½ dl citronsaft
Dampet kullerfilet
  • 600 g kullerfilet uden skind og ben
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl ris, 320 g

Tilberedning

Lune marinerede agurker
læk agurkerne og skær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Skær radiser og forårsløg i ½ cm tykke skiver på skrå. Skær hvidløg i tynde skiver. Skær chilien i tynde skiver og fjern kernerne. Hak ingefæren fint.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved middelhøj varme, til de begynder at dufte og ”poppe” lidt. Hæld dem op på en tallerken og gem dem. Hak ingefæren fint. Varm olien op på panden og svits alle grønsager, hvidløg, ingefær og chili i 2 minutter. Bland soyasauce og citronsaft og hæld det på panden. Kog det op og vend grønsagerne rundt i saucen. Anret grønsagerne på et fad og drys med sesamfrøene.

Dampet kullerfilet
Skær fisken i 4 stykker. Læg dem i en bredbundet gryde eller pande. Krydr fisken med salt og peber og hæld vand ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Kog forsigtigt vandet op og lad fisken simre under låg i ca. 4 minutter, til den er helt hvid på overfladen. Tag fisken forsigtigt op med en hulske eller palet og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Servér fisken sammen med grøntsagerne og kogte ris.

TIP
I stedet for kuller kan du bruge andre typer torskefisk, fx lys- og mørksej, kulmule, torsk, brosme eller lange.

Frugt og grønt pr. person

211 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2141 kJ (510 kcal). Kulhydrat 70,5 g. Fedt 8,9 g, heraf mættet fedt 1,1 g

Ude og Hjemme, uge 39, 2011