Ingredienser

  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 1 æg
  • 75 + 75 g sukker
  • 5 dl letmælk
  • 200 g blåbær

Tilberedning

Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer  og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den  i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade  skåle eller små tærtefade.

Stil formene i en bradepande, og hæld æggemassen  over bærrene. Stil forsigtigt bradepanden i ovnen, og hæld vand i bradepanden,  så det står ca. halvt op af formene. Bag creme bruleerne i ovnen i ca. 1 time, til cremen virker fast. Tag formene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Drys  ca. 2 tsk. sukker på hver creme brulé i et tyndt lag. Karamellisér sukkeret med  en gasbrænder eller under ovnens grill og servér.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

950 kJ (220 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 25, 2015