Ingredienser
- 1 stang vanilje
- 4 æggeblommer
- 1 æg
- 75 + 75 g sukker
- 5 dl letmælk
- 200 g blåbær
Tilberedning
Tænd ovnen på 125 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og det hele æg let sammen med 75 g sukker i en skål. Kog mælken op, og hæld den i æggene under piskning. Skyl blåbærrene, og fordel dem i 6 ovnfaste, flade skåle eller små tærtefade.
Stil formene i en bradepande, og hæld æggemassen over bærrene. Stil forsigtigt bradepanden i ovnen, og hæld vand i bradepanden, så det står ca. halvt op af formene. Bag creme bruleerne i ovnen i ca. 1 time, til cremen virker fast. Tag formene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Drys ca. 2 tsk. sukker på hver creme brulé i et tyndt lag. Karamellisér sukkeret med en gasbrænder eller under ovnens grill og servér.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 50 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
950 kJ (220 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 25, 2015