Ingredienser

  • ½ stang vanilje
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 40 g mørk, bitter chokolade
  • 120 g hvedemel
  • 2 spsk sukker til drys

Tilberedning

40 stk.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor.
Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.

Sæt dejen på 2 bageplader beklædt med bagepapir – det er nemmest med 2 teskeer – og drys dem let med sukker.

Bag småkagerne i ca. 6 minutter ved 225 grader til kanterne er gyldenbrune.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. portion 5 stk. Indhold i 1 stk: 150 kJ (35 kcal). Kulhydrat 7 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt <1 g