Ingredienser
Chokolademousse- 100 g mørk chokolade 70 %
- 3 pasteuriserede æggeblommer, 60 g
- 30 g sukker
- 2-3 pasteuriserede æggehvider, 100 g
- 1 knivspids salt
- 200 g frosne bær
- 1 spsk. Sukker
Tilberedning
Chokolademousse
Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps.
Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med chokoladen og fold dernæst med æggehvider. Det skal gøres forsigtigt, så luften ikke røres ud. Fordel moussen i 6 glas og stil på køl i minimum 3 timer.
Råsyltede bær
Kom bær og sukker i en gryde, og giv bærrene et opkog.
Tag gryden af varmen, og afkøl bærrene.
Tag chokolademoussen ud af køleskabet ca. 30 minutter før servering. Top med lidt bær og nyd desserten.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 30 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
725 kJ/175 kcal Protein 4 g Kulhydrat 22 g Fedt 7,5 g, heraf mindre end 4 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 4, 2021