Ingredienser

Chokolademousse
  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 3 pasteuriserede æggeblommer, 60 g
  • 30 g sukker
  • 2-3 pasteuriserede æggehvider, 100 g
  • 1 knivspids salt
Råsyltede bær
  • 200 g frosne bær
  • 1 spsk. Sukker

Tilberedning

Chokolademousse
Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad.

Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps.

Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres forsigtigt, så luften ikke røres ud. Fordel moussen i 6 glas og stil på køl i minimum 3 timer.

Råsyltede bær
Kom bær og sukker i en gryde, og giv bærrene et opkog.
Tag gryden af varmen, og afkøl bær­rene.

Tag chokolademoussen ud af køle-skabet ca. 30 minutter før servering. Top med lidt bær og nyd desserten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 30 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

725 kJ/175 kcal. Kulhydrat 22 g. Fedt 7,5 g, heraf mindre end 4 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2021