Ingredienser

Chili con chicken
  • 800 g hele kyllingelår
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 2 dl pilsnerøl
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk tørret oregano
  • ¼-½ tsk chiliflager
  • 1 dåse kidneybønner i saltlage
Salat
  • 1 salathoved
  • 4 tsk olivenolie
  • 4 tsk vineddike
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 stykker fuldkornsflutes, 300 g

Tilberedning

Chili con chicken
Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen – begynd med halvdelen, og tilsæt eventuelt resten, når retten har kogt lidt, så er du sikker på, at den ikke bliver for stærk. Hæld saltlagen fra bønnerne, og kom dem i saucen sammen med kyllingen. Lad retten koge i ca. 35 minutter. Smag eventuelt til med mere chili.

Salat
Skyl og tør salaten, og bryd den i stykker. Rør olie og eddike sammen med salt og peber, og vend dressingen i salaten.

Servér chili con chicken med lune flutes og salat.

TIP
I stedet for hele kyllingelår kan du bruge under- eller overlår.

Frugt og grønt pr. person

375 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2922 kJ (696 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 20,2 g og mættet 4 g

Ude og Hjemme, uge 17, 2013