Ingredienser
Chili con chicken- 800 g hele kyllingelår
- 2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 2 dl pilsnerøl
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 tsk tørret oregano
- ¼-½ tsk chiliflager
- 1 dåse kidneybønner i saltlage
- 1 salathoved
- 4 tsk olivenolie
- 4 tsk vineddike
- salt og peber
- 4 stykker fuldkornsflutes, 300 g
Tilberedning
Chili con chicken
Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen – begynd med halvdelen, og tilsæt eventuelt resten, når retten har kogt lidt, så er du sikker på, at den ikke bliver for stærk. Hæld saltlagen fra bønnerne, og kom dem i saucen sammen med kyllingen. Lad retten koge i ca. 35 minutter. Smag eventuelt til med mere chili.
Salat
Skyl og tør salaten, og bryd den i stykker. Rør olie og eddike sammen med salt og peber, og vend dressingen i salaten.
Servér chili con chicken med lune flutes og salat.
TIP
I stedet for hele kyllingelår kan du bruge under- eller overlår.
Frugt og grønt pr. person
375 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2922 kJ (696 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 20,2 g og mættet 4 g
Ude og Hjemme, uge 17, 2013