Ingredienser

Kylling
  • 4 kyllingelår, ca. 800 g
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • ½ kanelstang
  • 2 stk. hel sort kardemomme
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 4 hele nelliker
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
Pulao
  • 3 store gulerødder
  • 1 squash
  • 1 stort løg
  • 2 spsk. smagsneutral rapsolie
  • 200 g ærter
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk. koriander
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 1 stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • 320 g fuldkornsbasmatiris - Skyl risene grundigt. Læg dem i blød i en skål med rigeligt lunkent vand i 30 minutter.
Tilbehør
  • 1 portion raita – se opskrift Raita - Tzaziki med frisk koriander (link til opskrift under Tilberedning)

Tilberedning

Kylling
Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand.

Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og tilsæt alle krydderier og salt.

Kog kyllingen i ca. 15 minutter. Tag kyllingen op. Sigt og gem kogevandet. Mål kogevandet op og spæd med ekstra vand, så der i alt er 9 dl væske.

Pulao
Skær gulerødder og squash i grove stykker. Pil og hak løget fint.

Varm olien op i en gryde. Brun løget i olien under omrøring, til det er jævnt brunt. Skru op for fuldt blus, tilsæt hvidløg og udblødningsvand og læg straks låg på. Kog i 1-2 minutter, fjern låget og rør rundt. Løgene skal nu nærmest være klare og fint brune. Tilsæt gulerødder, squash og kylling og steg med løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt kogevandet og alle krydderierne.

Sigt risene og kom dem i gryden. Nu er der vigtigt, at der ikke bliver rørt for meget rundt. Rør stille og roligt så risene ikke går i stykker. Kog under låg til risene har absorberet vandet. Kogetid ca. 15 minutter. Læg et viskestykke over gryden og læg låget ovenpå. Skru ned til lav temperatur og lad retten simre i 5 minutter. Sluk for blusset og lad retten trække i 25 minutter.

Overhæld ærterne med kogende vand i en skål og lad dem ligge i 5 minutter. Hæld vandet fra. Drys ærterne over retten og løsn forsigtigt risene med en stor flad ske, så pulao ikke kommer til at klumpe.

Tilbehør
Servér retten med raita.

TIP
I stedet for raita kan retten serveres med salat eller mynte chutney.

Frugt og grønt pr. person

400 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3100 kJ / 750 kcal Kulhydrat: 96 g Fedt: 21 g, heraf mættet fedt 4 g

Hjertevarm mad 2017