Ingredienser
- 500 g filet af mørksej, lyssej eller torsk
- 1¼ tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk løg
- 1½ tsk frisk eller syltet jalapenochili
- 1 spsk ingefær
- 3 spsk lime- eller citronsaft
- ¼ tsk stødt spidskommen
- 1 dl kokosmælk light, 10%
- 1 spsk olie
- ½ kg gulerødder
- 1 mango
- sukker
Tilberedning
Tilbehør: 1 dl brune ris pr person
Skær fisken i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Kør fisken sej med saltet. Kom æg, mel, revet løg, hakket chili, friskrevet ingefær, en spiseskefuld limesaft, spidskommen og kokosmælk i. Kør det hele jævnt, men i så kort tid som muligt. Form farsen til frikadeller og steg dem i varm olie på en slip let pande, 3-4 minutter på hver side.
Riv gulerødderne og skær mangofrugten i tern. Bland det med resten af limesaften og smag til med en anelse sukker. Servér fiskefrikadellerne med salaten og kogte, brune ris til.
TIP
Du kan bruge mælk i stedet for kokosmælk.
Frugt og grønt pr. person
85 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ (250 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt <1 g