Ingredienser
Canbuulo- 150 g adzukibønner
- 75 g fuldkorns basmatiris
- 4 dl vand
- 1/8 tsk. fintrevet muskatnød
- 8 tsk. sukker
- 4 tsk. sesamolie
Tilberedning
Canbuulo
Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet.
Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op.
Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25 minutter eller til ris og bønner er møre. Smag dem til med muskatnød.
Tilbehør
Anret canbuulo i 4 skåle eller tallerkener. Drys 2 tsk. sukker på toppen og dryp 1 tsk. sesamolie på hver portion.
TIP
Adzuki bønner anvendes ofte i pastaretter og desserter.
Frugt og grønt pr. person
40 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
700 kJ / 150 kcal Kulhydrat 27 g Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjertevarm mad 2017