Ingredienser

Canbuulo
  • 150 g adzukibønner
  • 75 g fuldkorns basmatiris
  • 4 dl vand
  • 1/8 tsk. fintrevet muskatnød
Tilbehør
  • 8 tsk. sukker
  • 4 tsk. sesamolie

Tilberedning

Canbuulo
Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet.

Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op.

Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25 minutter eller til ris og bønner er møre. Smag dem til med muskatnød.

Tilbehør
Anret canbuulo i 4 skåle eller tallerkener. Drys 2 tsk. sukker på toppen og dryp 1 tsk. sesamolie på hver portion.

TIP
Adzuki bønner anvendes ofte i pastaretter og desserter.

Frugt og grønt pr. person

40 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ / 150 kcal Kulhydrat 27 g Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjertevarm mad 2017