Ingredienser

Broccolisuppe
  • 1 kg broccoli
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 4 tsk grøn eller gul karrypasta (Thai Curry)
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 1-2 spsk limesaft
  • salt
Sprød topping
  • 2 broccolistilke
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt korander
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk limesaft
  • salt
Tilbehør
  • 8 skiver groft hvedebrød, 400 g
  • 1 limefrugt i både

Tilberedning

Broccolisuppe
Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt eventuelt mere karrypastaen afhængig af hvor kraftig den er og smag eventuelt til med salt.

Sprød topping
Skræl broccolistilkene og skær den grove ende af. Skær dem i tynde stave. Snit forårsløgene fint. Hak korianderen groft. Rør olie og limesaft sammen og vend broccolistokke, forårsløg og koriander i dressingen. Smag til med salt.

Servér suppen i skåle og kom den sprøde topping ovenpå ved bordet. Servér groft brød til og ekstra lime til at dryppe med.

TIP
Fiskesauce gør det ud for salt og giver samtidig mere smag. Hvis du ikke har fiskesauce, kan du smage suppen til med lidt bouillonpulver eller pasta og til sidst med salt. Smag altid først retter med grønne grønsager til med citrussaft lige inden servering, da syren i saften ellers gør den grønne farve kedelig.

Frugt og grønt pr. person

343 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2226 kJ (530 kcal). Kulhydrat 78 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 1,4 g

Ude og Hjemme, uge 3, 2013