Ingredienser

Broccolisuppe
  • 1 kg broccoli
  • 1¼ l grønsagsbouillon
  • ¼ tsk salt
Drys
  • 25 g pinjekerner
  • 125 g bacon i skiver
  • 1 bundt basilikum
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød

Tilberedning

Broccolisuppe
Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt.

Drys
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken. Skær baconen i skiver, og rist den sprød og gyldenbrun på en tør pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Servér suppen i skåle, og drys med basilikumblade, pinjekerner og bacon. Servér brød til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 43, 2015